300x250 AD TOP

Blogger tarafından desteklenmektedir.

29 Kasım 2014 Cumartesi

Riga Noel Ağacı Festivali





Noel ağacının ilk defa 1510 yılında Eski Riga'nın pazar meydanında Blackeads order (Karakafalılar) tarafından süslendiğinin anlatıldığı şehir efsanesinden esinlenerek yaratıcılığı teşvik amacıyla son 5 yıldır düzenlenen Riga Noel Ağacı Festivali bu yılda 05.12.2014 - 11.01.2015 tarihleri arasında Riga sokaklarında vitrine çıkıyor.



Sanatçıların deyimiyle bu yılki Noel ağaçları sadece göze hoş gelen görsel semboller olarak değil, aynı zamanda ulusal geleneklerin, etnografik miras ve kültürün anlatılacağı ve Riga’ nın 2014 Avrupa kültür başkenti olmasından ilham alınarak tasarlanıyor. Orjinal fikirlerle geniş yelpazeli sanat nesneleri, ışıklandırmalar, cam, tuğla ve hatta termal enerji malzemelerinin biraraya gelmesiyle Riga yeniden renkli ve zevkli bir açık hava müzesi haline dönüşecek bu festival sayesinde.

Açık hava sergisi en yetenekli sanatçılar, Sanat Akademisi öğrencileri, önceki festivallerde emek veren yaratıcı profesyoneller ve birçok yeni projenin uyumunu gözler önüne serecek.

Noel ağaçlarıyla süslü Riga sokaklarında gezerken şehrin büyüsüne yine ve yeniden kapılmak için festival döneminde şehir ışıkları yanmaya başladıktan sonra dışarıya çıkmanızı tavsiye ederiz.

Aralık ayının ikinci yarısından itibaren festivalde yer alacak tüm noel ağaçlarını gösteren konum haritasını Riga Turizm Bilgilendirme noktalarından elde edebilirsiniz.

Festival dönemi  05.12.2014 – 11.01.2015 Riga















Etiketler: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder